Uitslag 2022

Team Ron de Rijk wint 24e beachvolleybal Leimuiden

Na 2 jaar afwezigheid was er dan eindelijk weer op de laatste zondag van augustus, beachvolleybal Leimuiden.

Met drie nieuwe organisatoren, Michiel Molenaar, Guido Stokman, Rick van der Zee en de oude garde Anita, Evelien, Jeroen en Marcel, liepen de voorbereidingen goed. Veel animo deelnemers, sponsoren, vrijwilligers. De weersvoorspellingen waren ook erg goed, een graadje of 21, en vooral droog. Vol vertrouwen werd op zaterdagmiddag 250 ton zand gestort!

Op zondag vingen de wedstrijd aan om 10.00 uur en onder het toeziend oog van burgermeester Astrid Heijstee-Bolt starten de teams, Astrid zei toe volgend jaar het team van de Vlamwakers (de brandweer) te komen versterken! In 3 poules werd gestreden, de A, B en C poule, in de A poule aanzienlijk fanatieker dan de C poule, maar uiteindelijk vind iedereen vooraf de uitslag niet belangrijk, maar gaat in het veld een knop om.

Om 17.00 uur werd vanuit de A poule een zinderende finale gespeeld, na 20 minuten een gelijke stand, het beslissende punt. Boelen mocht serveren, maar team Ron de Rijk maakte het af. De spanning droop tijdens de finale af van alle gezichten, maar het publiek genoot van een prachtige wedstrijd.

Naast de wedstrijden was er voor de kinderen een mooi draaimolentje en een tobbedansbaan, wat ook succesvol was. Na de prijsuitreiking op het zand nam DJ Twan het over in Bij rene en na twee optredens, van oa feestzanger Marco Kraats, bleef het lang gezellig in Leimuiden.

De organisatie kijkt terug op een mooie dag, veel publieke belangstelling, prachtig droog weer, maar vooral dat veel Leimuidenaren de weg weer vonden naar het dorpsplein. Het blijkt eens te meer dat een goed plein belangrijk is voor een dorp / gemeenschap, er kunnen activiteiten plaats vinden, wat een dorp levend houdt!

Poule A
1. Ron de Rijk
2. Boelen GWW
3. Veld 20
4. Lambal en de Imela’s
5. De Plofkoppen

Poule B
1. BIJ René
2. De Zandhappers
3. De Knallers van Van Berkel
4. Boom
5. Ons Bord
6. Feif.nl
7. Damoklus

Poule C
1. De Vlamwakers
2. De Bouwers
3. The O Team
4. Spaargaren
5. De meiden van Drechtland
6. Havi
7. Autobedrijf van Haaster